Even genieten van de rust in huis. De laatste dagen waren hectisch. Overdag programma lay-outen en teksten schrijven voor pamfletten en huis-aan-huisbladen, Ondertussen kwamen de schilders druk doen en de gevel verven en moest er nog gekookt worden voor kinderen en kleinkinderen. 's Avonds werden borden beplakt of werd er vergaderd.

Gisterenavond werd in zaal 'Familia' in Sint-Niklaas de volledige lijst voorgesteld aan de leden van de afdeling. Ik ben eigenlijk best tevreden met de kandidaten. 41 gedreven mensen, 41 overtuigde N-VA'ers, 41 kandidaten om in de gemeenteraad het programma van N-VA te verdedigen. Het programma werd door lijsttrekker Lieven Dehandschutter ook voorgesteld aan de leden. Vele maanden werd erover nagedacht in werkgroepen. De resultaten werden op de bestuursvergaderingen besproken. Er werd raad gevraagd aan experten buiten de partij. Alles werd door de redactieraad in leesbare, haalbare ideeën vertaald, wetend dat sommige van onze voorstellen de volgende 6 jaar overstijgen. Maar moet dat niet? Is besturen niet vooruit kijken? Moet een stadsbestuur niet met een visie op de toekomst  beslissingen nemen? Op korte termijn moeten de concrete noden opgelost worden. Voor de lange termijn moet men durven vooruit denken en de trein op de sporen zetten. Het programma is opgebouwd rond 5 speerpunten. Elk speerpunt omvat heel wat onderwerpen. Met deze visie op een bruisende, dynamische, levendige, veilige stad moeten wij de bevolking kunnen overtuigen om hun stem aan de N-VA te geven.

Morgen om 8.30 staat de plak- en plaatsploeg aan de deur. de verkiezingsborden, die deze week werden klaargemaakt worden met man en macht rondgereden en geplaatst bij leden en sympathisanten. 

In de namiddag sta ik voor de 5de keer op Villa Pace met de emancipatieraad en daarna, genieten vande ballonfeesten in Sint-Niklaas. Hopelijk steekt het weer geen stokken in de wielen en kunnen de balonnen opstijgen vanop de Grote Markt, elk jaar weer een kleurrijk en mooi spektakel. Daarnaast is er heel wat randanimatie. Met de grote leermarkt, muziekoptredens, de braderie van de Nieuwstraat is heel het stadscentrum in feest. Ook zondag gaan de balonnen bij goed weer de lucht in. 'k Zal maar een gemakkelijk paar schoenen aandoen zeker?