De campagne loopt nu op zijn laatste benen. Nog even een eindspurt naar 13 juni en dan volgt het verdict van de kiezer. De laatste dagen heb ik op de markten in het Waasland rondgelopen. Veel mensen zeggen dat ze voor N-VA gaan stemmen en dat stemt mij vrolijk. Veel mensen vragen ook om wat te doen aan hun pensioen. Op de markten lopen immers meestal oudere mensen rond. Ik begrijp best dat zij vinden dat na een leven van hard werken hun pensioen amper volstaat om te overleven. Laat staan om te genieten. Als je dan de debatten volgt op de televisie, en er zijn er heel wat deze dagen, dan komt nooit het antwoord op de vraag hoe men die pensioenen naar het Europese gemiddelde kan optrekken. Van geen enkele partij. Met moeite heeft men een antwoord op de vraag hoe de pensieoen in de toekomst zullen betaald worden. Zeker de eerste jaren blijkt voor hogere pensioenen geen geld te zijn. Antwoorden dat de mensen langer moeten werken is geen antwoord op de vraag. Een beetje eerlijker verdeling zou voor veel mensen al een verbetering betekenen. Wie inderdaad een loopbaaan van 40 jaar of meer erop zitten heeft, heeft recht op een menswaardig pensieoen. Die heeft daar ook voor afgedragen. Van het Zilverfonds dat de paarse regering ons heeft voorgeschoteld is niets in huis gekomen. Men heeft dat geld of nooit in het Zilverfonds gestort of opgesoupeerd. Vandaag krijgen we de rekening gepresenteerd.

Op VTM ging het vandaag over langer werken en brugpensioen. Nog zo'n heikel thema. Dat de mensen langer zullen moeten werken, wordt door geen enkele partij ontkend. Dat brugpensioen geen goede zaak is, daarover is men het ook eens. Maar vorige maand heeft de CD&V en Open VLD brugpensioen toegestaan voor de werknemers van Carrefour vanaf 52 jaar. Vandaag zeggen beide partijen dat brugpensioen moet afgebouwd worden. Open VLD roept dan nog het hardst. Waarom hebben zij dit dan toegestaan 4 weken geleden? Hadden zij dan niet moeten tonen dat het hun menens is.

Morgen nog het laatste marktbezoek in Sint-Niklaas samen met Siegfried Bracke en de cameraploeg van VTM. in de namiddag wil ik mijn resterende kaartjes posten in Waasmunster of Hamme. en 's Avonds rijdt ik naar Brussel voor het programma 'Oog in oog'. Bart De Wever gaat daar de confrontatie aan met iemand van een andere partij en de kiezer, die hem vragen mag stellen. Wij (Ingeborg De meulemeester en ik)behoren tot het 'enthousiaste' publiek.

Ondertussen ook nog Lander en Roosje naar school brengen, want mama Geertrui moet naar een studiedag en papa Christophe heeft de vroege. Dit betekent dat ook moeke  vroeg uit de veren moet. Ggelukkig doet een kinderglimlach wonderen. En als je dan hoort dat 'wie niet op moeke stemt, zijn domme mensen, hé moeke' dan is alles ok. Mijn grootste aanhangers zijn mijn kleinkinderen. Het kan niet meer stuk.

slaapwel.