Gisteren was er op onze arrondissementele verkiezingsmeeting veel volk. Veel oude getrouwen, veel nieuwe leden, sympathisanten en ook enkele nieuwsgierigen die wel eens wilden weten wat de N-VA en Siegfried Bracke te vertellen hadden.

Er was zelfs een televisieploeg van RTL-TVI en een reporter van Le Vif / Express. Voor wie het niet weet, dat is de Waalse tegenhanger van Knack. Buitenlandse interesse dus.

Na mijn welkomstwoordje kregen de kandidaten de kans om zich voor te stellen. Iedere kandidaat deed dit op zijn eigen manier, waardoor het toch aantrekkelijk was voor de toehoorders. Na Lieven Dehandschutter en Louis Ide kwam Siegfried Bracke aan het woord. Belangrijk voor de vele leden was de reden waarom een journalist zijn zekere job inruilt voor een onzekere toekomst in de politiek en dan nog een journalist uit het rode bastion naar de N-VA, een bij uitstek nationalistische partij. Wel omdat ook hij vindt dat de 'anderen' het niet goed gedaan hebben. Dat België volledig blokkeert, dat er samen niets meer kan beslist worden en dat de N-VA een rechtlijnige partij is en geloofwaardig.

Met dat laatste ga ik volledig akkoord. Wij hebben onze verkiezingsbeloftes van 2007 nooit verloochend, nooit opgegeven en hebben de stekker eruit getrokken op het moment dat het echt niet verder kon. Nadien werd niet meer geregeerd. In kwaliteitskranten wordt het rapport gemaakt van 3 jaar bestuur. Niets is verwezenlijkt. Op alle vlakken scoort de ontslagnemende regering ondermaats. En vooral de volgende jaren zal men betalen voor deze jaren van non-beleid. Miljoenen euro's moeten gevonden worden om de federale begroting te doen kloppen. En dat geld komt ... van de werkende mensen. Onvoorstelbaar dat men aan de andere kant van de taalgrens steeds gedacht heeft dat de goudmijn Vlaanderen het geld zou en zal blijven ophoesten.

De reportage was vandaag te zien tijdens het journaal van 19.00. Ik heb het juist in uitgesteld relais gezien want ik moest naar de vernissage van de Ex-Libris-tentoonstelling van JackVan Peer en Anita Thys in Sint-Gillis. De reportage was vrij goed, met de gebruikelijke bewoordingen over de N-VA, maar kom. Op de vernissage was ook Nelly Maes. Er werd natuurlijk over politiek en de verkiezingen gepraat. Nelly stelde me zelfs voor een N-VA verkiezingsbord op haar hof te plaatsen. We komen dus van ver.

Vandaag ben ik ook naar de markt in Beveren geweest. Het is leuk campagne voeren. Sommige mensen komen zelf een foldertje vragen. Ook dat is ooit anders geweest. Er zijn nog 12 dagen te gaan.

Morgen naar Kruibeke en tussendoor kindjes opvangen die liever bij Moeke zijn dan in de opvang. Dat is hartverwarmend en voor onze kinderen daar doen we het toch voor.