De eerste marktdag is achter de rug. We reden naar Aalst om campagne te voeren op de markt. Aalst is Guido zijn homeland en bij de verkiezingen wil hij echt graag even de thuislucht opsnuiven. De sfeer was goed. Toch ook enkele kritische marktgangers proberen overtuigen, wat niet altijd gemakkelijk is. We waren met een hele ploegen Siegfried Bracke en dat is fijn. Veel voorbijgangers komen echt wel naar hem toe om met hem even te praten. 

Daarna ben ik naar het schoolfeest van Brego gegaan, in Sint-Pauwels. Mooi wat die kleuterjuffen kunnen bereiken met hun kindjes. Zij brachten het verhaal van Pipi Langkous. Altijd goed voor kinderen. Brego was een matroos op het schip van de papa van Pipi. Gelukkig liet hij zich niet te veel imponeren door al die grote mensen die die daar zaten.

Daarna naar het schoolfeest in Gavertje 4 gaan barbecuen. Het kinderoptreden was deze keer niet voor ons. Wij, de grootouders, hadden het al gezien voor het grootoudersfeest. Vandaag mochten mama's en papa's komen kijken. Twee keer werd het opgevoerd. Prachtig. Onze grote kleinkinderen hebben intens genoten. De barbecue was lekker, maar de muziek stond veel te luid en Moeke Mien is dan maar naar huis gefietst. Het werk voor de campagne lag immers nog te wachten en een paar kandidaten kwamen nog langs om materiaal op te halen. 't Was dus weer een drukke dag, die omgevlogen is.

Morgen eerst gaan brunchen in Kallo voor de AVK van Melsele, dan naar 'De Dag van het Park' in Sint-Niklaas en als ik niet te moe ben, naar Dendermonde een bezoekje brengen bij mijn broer. 't Is immers lang geleden dat ik daar was. De  dagen vliegen om en zijn veel te kort.

Nog 14 dagen en dan tijd om feest te vieren, hopen we.