Gisteren, maandag moesten Sander en Dries weer eens naar de kliniek, voor de opvolging van hun reflux. Buisje in de maag en nakijken of hun maagklep nu goed sluit. Dan heel de dag en morgen ook nog phmetrie. Indien deze waarden in orde zijn, is het refluxprobleem waarschijnlijk opgelost. Eigenlijk is dit een lijdensweg die al 5 -6 jaar duurt. Hopelijk is dit het allerlaatste onderzoek. Ik voel mee met de kindjes, met de mama en de papa. Dit is iets anders dan lijsten maken en campagne plannen.

Ook vandaag voor Roosje gezorgd, die 's nachts overgegeven had en dus niet naar school kon. leuk wel, voor haar zorgen. Gelukkig voelde ze zich al veel beter en heeft ze heel de voormiddag gespeeld.

In de namiddag ben ik met de trein naar Brussel gespoord. Administratie voor het neerleggen van de senaatslijst in orde gebracht. Oef, dat is ook al weer achter de rug.

's Avonds was er nog dorpsraad in Belsele. Er stond niet veel op de agenda, maar ik ben er erg bij betrokken en dus. Tussen de secretaris en Hans Troch kwam het tot een hoog oplopende ruzie over vermeende of echte laster. Hans Troch voelde zich aangevallen. Het was geen verkwikkend vertoon, zeker voor de mensen die er niets vanaf wisten. 't Is toch soms moeilijk om al die verschillende karakters en ego's op een lijn te krijgen. En eigenlijk zou het moeten gaan over het dorp, het beleid, en hoe het samen-leven beter en harmonischer maken. Sommige mensen zitten daar met een verborgen agenda. En dan botst het, ook over onnozelheden, echte dorpspolitiek. Over wie wat gezegd heeft tegen wie.

Daarna ben ik nog het Eyschrift gaan nalezen. Rustig in de zetel bij Dirk, een glaasje wijn, een rode pen en oeps de tijd vloog voorbij. Vandaar dat ik nu pas aan de computer zit. Morgen de rest gaan lezen en weeral een volle dag met afspraken maken en nakomen. Koken voor mijn schoonbroer en voor ons Nele met haar gezin. 's Avonds POC in Oosterzele en  campagne- planning voor ons arrondissement.

En nu, hop naar bed.