vandaag de verjaardag van Nele en Brego gevierd.

Eerst thuis taart gebakken. Voor Brego moest het 'Batmantaart' worden. met wat hulp van de computer een batmannetje uitgeprint en in gesmolten chocolade uitgesneden. Dan bovenop een biscuittaart gelegd. Je zou nog veel meer doen om dan het gelukkige kindergezichtje te zien. daarna bij dochterlief spaghetti gaan eten. zalig. en met heel de familie. in deze politiek troebele tijden kwamen de gesprekken snel over de politieke tioestand van het land. jonge mensen zouden hun buik vol hebben van de politieke en niet willen gaan stemmen. Ik vind dat ze juist van dit democratisch recht gebruik moeten maken om te zeggen welke partijen hun voorkeur weg dragen. Wie moet de volgende jaren het beleid uitstippelen. BHV is een echte ver van mijn bed show, voor veel mensen. Nochtans toont dit juist aan dat er in in dit land niet meer kan geregeerd worden. Een beleid uitstippelen voor beide kanten van de taalgrens is onmogelijk geworden. Alleen moet men dan durven de consequenties trekken. In Vlaanderen heeft men schrik van de 'chaos' die zou volgen. In Wallonië wil men de vleespotten van Egypte niet kwijt. Het wordt er niet eenvoudiger op.

Morgen moederdag. ik heb vandaag al heel wat aan mijn eigen moeder gedacht. zze is reeds 10 jaar overleden, maar ik vind het gemis nog steeds erg. Ik zou zo graag nog met haar praten en overleggen en aftoetsen of het wel juist is wat ik doe en denk. ...

Toch maar veel praten met mijn eigen kinderen, denk ik dan. Nu ik er nog ben. En morgen genieten, met mijn eigen moeder, die wel van ergens in een hoekje meekijkt hoe haar dochter het doet. Hopelijk vindt ze het goed.