De verkiezingskoorts stijgt met de minuut. Ik heb heel de dag getelefoneerd, afgespraken gemaakt, overlegd met de arrondissementele campagnecoördinator. Gelukkig woont die hier in huis. Tussen de soep en de patatten kan je dan heel wat bespreken. nu de lijsten definitief vastliggen kan het praktische werk beginnen. Ik begin stilaan te beseffen welke helse weken voor me liggen.

Vandaag ook gehoord op de radio en tv-nieuwsuitzendingen dat RikTorfs op de senaatslijst staat voor CD&V en Eva Brems op de Leuvense Kamerlijst voor Groen! Heel wat kritiek gehoord ook op Geert Bourgeois en Ingrid Lieten die als minister op de kamerlijst staan voor respectievelijk N-VA en Sp-a. 't Is natuurlijk niet helemaal koosjer, maar waarom moet men heiliger zijn dan de paus? Je sterkste troeven uitspelen om de mensen te overtuigen is toch normaal? en nergens staan dat dit niet mag. Als je dan op voorhand zegt wat je van plan bent, dan moet de kiezer maar beslissen. Hij steunt je of straft je houding af.  En eigenlijk vind ik dat politiek nog altijd om ideeën gaat. Wat je na de verkiezingen wil en hoe je de samenleving ziet en wilt veranderen is volgens mij van veel groter belang. De persoon die het vertelt is de boodschapper en als partij kies je voor de beste boodschapper. Voor N-VA is dit in West-Vlaanderen Geert Bourgeois.  

Tussendoor kwamen Lander en Roosje hun boterhammetje op eten. Vinden ze leuk om 's middags even weg te zijn uit school.  En morgen opvang van Brego. Mama en papa moeten werken en zus Luna gaat met oma Vera naar Gent. En 's avonds is er verjaardagsfeest voor Nele en Brego. Ook tijdens de kiescampagne gaan de gewone dingen voort.