21/06/09

Vandaag was het de langste dag. Midzomerdag maar zonder hoogzomer temperaturen. Op de televisie waren beelden van het midzomerfeest in Stonehenge. In De Standaard stond een heel artikel over moderne heksen, wicca's. In de Scandinavische landen worden de Sintjansvuren aangestoken en viert men feest in alle dorpen. Deze traditie is bij ons bijna helemaal verloren gegaan. Spijtig, want samen feest vieren is leuk. Je merkt het tijdens de kermisdagen. De mensen komen buiten om samen te genieten van optredens, van de fanfare, van het gemeenschapsgebeuren. In Belsele hebben we dit gecombineerd met de inhuldiging van de kunstwerken in het dorp. in Sinaai wordt dit gecombineerd met de 11 juliviering en in Sint-Niklaas heeft men de Walburgconcerten en de Pleinconcerten.

Vandaag ben ik naar de opening van de tentoonstelling van Kalipègè geweest. Mooie werken werden tentoongesteld onder de noemer de kunstenaars en hun kinderen. in de namiddag was er een herdenkingsconcert voor Kristiaan Mechiels, zelf kunstenaar, schilder en zoon van schilder Karel Mechiels. Bach en Mozart, Bela Bartok, muziek van Jan Van Landeghem, gecomponeerd ter ere van Kristiaan Mechiels. Zeer ingetogen en prachtige muziek.

Daarna heb ik mijn redactioneel voor 'De Reynaert' afgewerkt. Het zomernummer moet morgen naar de drukker en daarna verdeeld worden in alle brievenbussen van Belsele. Weer een opdracht voor de vele bussers en helpers. Gelukkig kunnen we rekenen op een trouwe ploeg helpers. Wat zouden we zonder al deze vrijwilligers moeten doen? Op ons guldensporenontbijt ter ere van de Vlaamse feestdag, kunnen we ze bedanken voor hun inzet en hulp. Dan zorgt het bestuur van de Amedee Verbruggenkring voor het onthaal van alle leden. Dan vieren wij feest en dat wordt leuk.