06/06/09

De rek is er nu echt wel uit. De laatste campagnefolders zijn verdeeld op de markt in Hamme. Vanaf nu is het nagelbijten en afwachten. De laatste peiling in 'De Standaard' voorspelt een mooie uitslag, maar een peiling is en blijft een peiling en het resultaat kennen we pas morgenavond.

We hebben echt de schoenen van onder het lijf gelopen. We hebben mensen aangesproken en trachten te overtuigen. We hebben de laatste dagen een paar godsgeschenken gekregen. Eerst Karel De Gucht met de uitspraak dat de keuze voor SPa niet vanzelfsprekend is. Daarna waarschuwt Frank Vandenbroucke dat kiezen voor de N-VA leidt tot een totale impasse en als kers op de taart, roept Jean-Luc Dehaene de mensen op om niet voor kleine partijtjes zoals de N-VA te kiezen. Dit pikken de mensen niet. In 1956 kon de bisschop van Brugge nog beweren dat kiezen voor de Volksunie een doodzonde was, maar anno 2009 aanvaarden de mensen dit 'stemadvies' niet.

De N-VA heeft zich in de hele campagne opgeworpen als een strijdvaardige, betrouwbare en realistische partij. Wij beloven niet de hemel op aarde. Wij verdedigen geen onhaalbare standpunten. Wij zeggen eerlijk wat er te wachten staat, een Vlaamse regering die op de centen zal moeten letten, maar die haar bevoegdheden tot op het uiterste moet gebruiken, die eventueel ook buiten de lijntjes moet durven kleuren, in het belang van zes miljoen Vlamingen.

We zullen morgen zien wat ons dat oplevert. En dan volgen nog spannende dagen. Welke partijen vormen samen de nieuwe Vlaamse regering? Hoe wordt de koek verdeeld? En nog belangrijker, wat zijn ze van plan de volgende 5 jaar?

Nu ga ik genieten op het schoolfeest van Lander, Roos, Sander en Dries. Vanavond volgt een concert en causerie van Sigiswald Kuyken in de kerk van Belsele, georganiseerd door het Davidsfonds.

Morgen ga ik stemmen...