03/06/09

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Niets is minder waar. Ik ben moe. De campagne begint nu echt te wegen. Maandag zijn we naar het congres in Brugge gereden. Met 1300 waren leden en sympathisanten naar Brugge afgezakt. Er hing een zeer goede sfeer. De interviews waren kort en bondig. Vooral Paul De Ridder, lijstrekker voor het Brussels parlement kreeg de zaal op zijn hand met enkele raken uitspraken over Brussel en de houding van sommige Vlamingen tegenover zijn en onze hoofdstad. Al de provinciale lijsttrekkers kwamen trouwens aan bod. Geert Bourgeois gaf uitleg bij het Vlaams verkiezingsprogramma en Frieda lichtte het Europees programma toe. Kers op de taart was de toespraak van Bart. Gevat en welsprekend, zoals altijd. Met een goed gevoel vertrokken we op familiebezoek bij mijn oudste broer, die in Assebroek woont. Wegens de drukke partijbezigheden was het lang geleden dat we bij hem geraakt waren. Natuurlijk werd over politiek gepraat.

Het verslag gisteren in 'De Standaard' was omgekeerd evenredig aan het enthousiasme op het congres. De redacteurs van 'De Standaard' hebben blijkbaar grote problemen met een partij die durft kiezen voor de Vlamingen, rechtlijnig en betrouwbaar. De gezinsdag van SPa in de Zoo kreeg veel meer aandacht. En dan vandaag kopt diezelfde krant 'De N-VA leidt naar een totale impasse.' Frank Vandenbroucke krijgt pagina's om uit te leggen dat hij de Open VLD niet begrijpt wanneer die zou kiezen voor N-VA in de regering. Is hij dan zo bang voor zijn ministerpostje? Zijn partij doet het niet goed in de peilingen en dus schieten op degene die de wind in de zeilen hebben. Nu goed, zondag volgt de echte uitslag. 'k Zal blij zijn als het zo ver is.

Morgen ga ik nog campagne voeren op de markt in Sint-Niklaas en zaterdagmorgen nog naar Aalst. Dan is 't gedaan. Hoewel, ik moet zaterdagnamiddag naar het schoolfeest van de gemeenteschool en daags voor de verkiezingen zullen daar veel politici aanwezig zijn. Ik ga omdat mijn kleinkinderen daar school lopen en mijn dochter daar werkt. Een beetje ontspanning na die drukke dagen mag wel.