30/04/09

Deze morgen had ik afspraak in het Sint-Lodewijkscollege. elk jaar organiseren de leerkrachten geschiedenis een infovoormiddag in het project politieke vorming; vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen worden geïnterviewd door de zesdejaars. elk kwartie ga je aan een andere tafel zitten ,krijgt een aantal vragen voorgeschoteld en het gesprek kan beginnen. Eigenlijk een leuke formule en een aangename ervaring. Beter dan een debat waar de politici elkaar de loef proberen af te steken. 

Het gaf me een vertrouwd gevoel. weer tussen de leerlingen zitten. Dit jaar waren ze meer geïnteresseerd en ook beter voorbereid dan vorig jaar. De vragen gingen ook allemaal over onze partijstandpunten. De meest voorkomende vraag was natuurlijk waarom de N-VA België niet ziet zitten en België wil splitsen, terwijl ze wel met andere landen binnen de EU wil samen werken. Dat België niet werkt, dat het voor zowel Vlamingen als Walen beter zou ziijn om elk een eigen stem in Europa te hebben, daar kunnen de meesten niet bij. Als je dan enkele voorbeelden geeft, knikken ze wel van ja, maar ik weet niet of ik ze van de noodzaak overtuigd heb.

Deze namiddag heb ik nog de laatste lidgelden opgehaald en affiches en campagnemateriaal verdeeld aan de kandidaten. Lieven heeft de duo-affiches met Helga Stevens en hemzelf binnen gestoken en zaterdag wordt er geplakt. Dan kunnen we ramen en tuinen versieren met onze mensen.

Frieda Brepoels kreeg vandaag in 'De Morgen' een uitstekende beoordeling als een van de beste Europarlementsleden. Dit is een hart onder de riem, zeker wanneer deze beoordeling komt van een krant die onze ideeën niet (altijd) steunt. Ik heb haar dan ook onmiddellijk proficiat gewenst en we gaan er voor. We stemmen Frieda opnieuw naar Europa.

Ondertussen waren ook 2 van onze kleinkinderen bij ons. Donderdag is opvangdag en dat is leuk. Verhaaltjes voorlezen, een beetje gek doen, spelen in de tuin. Het hoort er allemaal bij.

Morgen moeten we naar het verjaardagsfeest van mijn schoonbroer in Aalst. 'k Zal daar alvast mijn folders uitdelen en misschien ook wat affiches meenemen. We zien wel.  

De campagne is echt begonnen.