28/04/09

Morgen start de verkiezingscampagne echt. In Sint-Niklaas vindt de arrondissementele verkiezingsmeeting plaats. Alle leden en sympathisanten zijn uitgenodigd. De Wase kandidaten stellen zich voor aan de leden. Ik heb juist de laatste hand aan mijn welkomswoord gelegd. Onze gastspreker is Geert Bourgeois. Ook Helga Stevens, lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen, zal van de partij zijn.

Spijtig genoeg zal ons campagnemateriaal er nog niet zijn. De meeste kandidaten zullen wel teleurgesteld zijn, maar ze moeten dus nog enkele dagen geduld oefenen.

Hier en daar zie je de verkiezingsborden en affiches in het straatbeeld verschijnen. Dit weekend zijn de plakploegen van SP-a en Vlaams Belang aan het werk geweest. In Sint-Niklaas hebben we volgend weekend afgesproken. Affiches plakken, borden rondrijden en rechtzetten. Zwaar werk, maar eigenlijk is dit best een gezellige periode. Het schept vriendschapsbanden tussen de militanten. Vooral nu de sfeer goed is. De peilingen geven de N-VA een goed resultaat en in 'De Standaard' van dit weekend kwam de N-VA-fractie er als beste uit. Twee van onze parlementsleden staan zelfs in de top-5. Jan Peumans is de absolute numero uno en Kris Van Dijck pronkt op de vijfde plaats. Niet slecht voor een kleine partij. Onze ploeg is dus een sterke ploeg en ik hoop dat zij de volgende vijf jaar het even goed kan doen. Daarvoor rekenen we op de stem en de steun van de kiezer natuurlijk.  

Voor morgen is alles klaar. De juiste afspraken zijn gemaakt. De taken verdeeld. Nu hopen dat veel militanten en leden de weg vinden naar 'De Graanmaat'. En dan de straat op! Mensen overtuigen van onze ideeën. Luisteren naar wat ze te vertellen hebben en onze antwoorden op de problemen van vandaag voorstellen en verdedigen. Dat is campagne voeren.