03/08/2006

Ik ben sinds 1 augustus terug thuis. Het was dit keer een culturele reis met bestemming Salzburg. We reden langs Siegen en brachten Guido’s zus een bezoekje. We zetten onze reis voort langs Wetzlar, Bamberg en Bayreuth. We bezochten Regensburg en het Walhalla om te eindigen in Marktschellenberg, 13 km van Salzburg. Dankzij Siemens en een reuzengroot scherm konden we in eéén week vier opera’s meepikken, waarvan twee van Mozart. Wonderschoon!!! We genoten allebei van een prachtige streek, zonovergoten, zoals niet zo vaak gebeurd. De bergen, de meren, om nooit te vergeten. Ondertussen mochten we het thuisfront niet vergeten en SMS’ten we regelmatig naar de kinderen om hen op te hoogte te houden van onze uitstappen.

Vandaag is de ‘rommel’ van de reis opgeruimd. Alle kleren zijn netjes gewassen en gestreken. De valiezen staan terug op zolder te wachten tot de volgende uitstap. Dat zal voor na de verkiezingen zijn. Nu alle hens aan dek voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Mijn persoonlijke campagne is zo goed als klaar. Ik heb ze samen met mijn broer Kris gemaakt. De ontwerpen zijn bij de drukker. Ik hoop zaterdag alles thuis te hebben. Dan kan ‘het feest’ pas echt beginnen. Mijn agenda staat ondertussen ook vol. Elk weekend is er wel iets te doen. Zaterdag 5 augustus de ‘Sterfeesten’ en zondag ‘Scheldewijding in Doel’. Luk Huys laat ook weten dat op zondagnamiddag KLJ-Belsele feest viert; dat wordt dus schipperen tussen twee plaatsen. Ik wil echt wel naar Doel, maar… Belsele en Luk zijn ook belangrijk. Morgen is er nog een vergadering met het bestuur van de Marnixring om de fietstocht van 20 augustus voor te bereiden. Ook dat komt er nog bij. Maar dat is eerder ontspanning.

Ondertussen mag ik ook wat babysitten en zorgen voor de kleinkinderen. Wat heb ik ze gemist op reis. Daarvoor ben ik blij dat ik thuis ben. Vandaag was ik bij Brego en Luna, het jongste en oudste kleinkind. En Sander was een paar uur bij ons thuis. Heerlijk, getekend, gezongen en gepuzzeld. Ook dat hoort bij de vakantie. Tijdens het schooljaar heb ik er te weinig tijd voor.