13/07/2006

Vandaag zijn we 33 jaar getrouwd. Dat is al een heel lange tijd. Guido en ik zijn echt op elkaar ingespeeld. Soms verstaan we elkaar door een eenvoudige blik, soms door een gebaar. De momenten van ergernis en ontevredenheid zijn echter zeer zeldzaam geworden. Nu de kinderen uit het huis zijn, hebben we ook geen onderwerp meer om van mening te verschillen. Aanpak en opvoeding leidden soms tot hevige discussies, maar nooit ontbrak het vertrouwen in onze relatie. We gingen ook sociaal, maatschappelijk en politiek dezelfde wegen.

De 11 juli-vieringen zijn achter de rug. De academische zitting van 11 juli in het stadhuis was een waardige afsluiter van 11 dagen feesten. Peter De Roover is een goed debatteur en bracht kleur in het debat. Dirk Van der Maelen was teveel politicus en durfde niet gaan voor een eigen mening. Bruno Huyghebaert, journalist van radio 1, leidde de gesprekken. De omkadering door twee koren en Ann Van Goethem waren traditioneel maar goed.

We zijn vandaag nog naar Brugge gereden, naar mijn broer Kris, die voor mijn persoonlijke campagne een en ander zal uitwerken. Ondertussen neem ik vakantie. Wanneer ik terug kom, hoop ik alles klaar te vinden. Dan kan de verkiezingsstrijd echt beginnen. Het zal niet gemakkelijk zijn. Van op de 14de plaats wil ik bij de 12 beste horen. En dan de concurrentie met SP-A –Spirit – Groen en met het Vlaams Belang. Ook in Sint-Niklaas kijkt iedereen uit naar hun score. Zij gedragen zich nu al als de overwinnaars. Zij rekenen op een vooruitgang van 2 zetels in de gemeenteraad. Welke partij zal die inleveren? Ik hoop dat het Vlaams Kartel CD&V – N-VA evengoed of nog beter scoort als in de peilingen. De kaarten liggen goed, maar de weken voor de verkiezingsdag kan nog veel fout lopen. Ik zal mij in ieder geval voor de 100% inzetten. Mijn gezin en mijn kleinkinderen zullen zich eveneens opofferingen moeten getroosten. Er zal weinig tijd voor hen overschieten, maar ja,… alles heeft zijn prijs. En ik wil mij voor Belsele en de hele stad inzetten. Ik voel mij maatschappelijk betrokken bij de mensen en wil ijveren voor een betere samenleving. In mijn optiek gaat dit via de politiek.
Nu eerst nog even genieten van de vakantie en dan er tegen aan.