04/07/2006

Zaterdag opende de 11juli elfdaagse in Belsele met een tentoonstelling onder de titel ‘Kleurrijk Belsele’. Het initiatief was de Amedee Verbruggenkring, de uitwerking van de Deelculturele Raad van Belsele. Dirk Meul en ik lazen gedichten met verwijzing naar het leven in het dorp. Veerle Hermans ondersteunde de teksten met een streepje muziek op haar accordeon. De aanwezigen vonden het zeer geslaagd, alleen is het dikwijls bedroevend hoe weinig mensen zich nog verplaatsen voor een dergelijk initiatief. Zat het weer er voor iets tussen? Was de timing slecht gekozen? Ik kan er geen reden voor vinden, maar ik hoop dat er volgend jaar meer mensen komen opdagen.


Zondagmorgen had ons al even traditionele Guldensporenontbijt plaats. AVK organiseert dit nu al voor de zesde maal. 65 mensen schoven bij aan tafel. De cultuurzaal van de Kouter zat helemaal vol. Veel meer kunnen we niet aan. In de namiddag kwamen nog enkele bezoekers naar de tentoonstelling en om 17 uur werd alles opgekraamd. Tot volgend jaar. Het is al bij al goed geweest.

De volgende activiteiten staan in het teken van 11 juli. Op donderdag is er de uitreiking van de Leeuwenpenning aan Ferdinand De Bondt, maandag het volksfeest in Sinaai met als gastoptreden Urban Trad en dinsdag de officiële viering op het stadhuis van Sint-Niklaas.

Tussendoor komen nog enkele vergaderingen met het CD&V en N-VA- bestuur in het vooruitzicht van de verkiezingen.

En dan, op 14 juli vertrek ik met Guido naar Salzburg, Mozart achterna. Echt vakantie. ’t Zal deugd doen. De batterijen opladen om vanaf begin augustus stilaan op gang te komen voor de verkiezingen.