De opruim van de borden is volop aan de gang in onze tuin. Zowat 65 borden moeten gestript worden. Affiches worden eraf gekrabd . Een moeizaam en langdurig werk. Gisteren hebben Guido, Sander, Dries en ik 3 uren gewerkt en ik zag niet dat er vooruitgang geboekt was. Ook vandaag werd door Guido nog gekuist. Zaterdagmorgen de laastte borden ophalen, opkuisen en dan voor minstens anderhalf jaar in de stal bij Nora.  Ze hebben hun werk gedaan.

Werk ... dat is wat de arbeiders van Ford in Genk graag zouden hebben. Gisteren kregen ze te horen dat hun fabriek sluit eind 2013. Er ging al lang het gerucht dat de directie van Ford Europa de fabiek in Genk zou sluiten. Maar telkens werd dat ontkend. Er werden zelfs beloften gedaan dat de Mondeo in Genk zou geassembleerd worden. Dus toch een donderslag bij heldere hemel. Ik leef mee met de arbeiders die hun toekomst in rook zien opgaan. Die ondanks competentie en werkijver op straat gezet worden. Ook veel kleine toeleveringsbedrijven verliezen hun 'werkgever' en hun arbeiders staan ook op straat. Voor de hele regio is dit een ramp. Alle kleine beslommeringen verdwijnen dan in het niets.

Morgen ga ik aan het werk. Poetsen in 't Ey. Dirk belde in uiterste nood en  een vriend in nood moet je helpen.

's Avonds bijeenkomst van de provincieraadskandidaten bij ons thuis. Eerst de financiële kant van de zaak afwerken en dan glaasje en hapje. Wij hebben echt wel iets te vieren.