Eén week later.

Op zondag 14/10 veranderde mijn wereld. Ik werd verkozen als gemeenteraadslid in Sint-Niklaas en als provincieraadslid van oost-Vlaanderen. Sindsdien leef ik op wolken. Vooral het grote aantal voorkeurstemmen op de provincieraadslijst overdondert me. 8803!!! Numeriek vijfde voor heel de provincie. Onvoorstelbaar en nooit gedacht. Ook voor de gemeenteraad kon ik een mooie score neerzetten met 683 voorkeurstemmen als lijstduwer. Trouwens iedereen zette een prachtig resultaat neer. We zijn nu een fractie van 13 N-VA'ers en Lieven Dehandschutter wordt de nieuwe burgemeester van Sint-Niklaas. Spijtig dat mijn moeder dit niet meer kan meemaken.  

De hele week is voorbij gevlogen. Van het ene overleg naar de volgende vergadering. De dagen hebben zich aaneen geregen met een snelheid van 200 per uur. Alleen vandaag was een rustiger avond. Ik heb de kranten van een hele week gelezen.  Wat een negatief commentaar over de N-VA geschreven wordt. Daniel Termont spreekt zelfs over 'de jaren dertig' en 'een wolf in schapenvacht'. Misschien toch eerst eens beter nadenken waarom zoveel Vlamingen voor de N-VA gekozen hebben.

In Sint-Niklaas zijn de coaltiegesprekken volop aan de gang. De verdeling van bevoegdheden ligt op tafel en moet onderhandeld worden. Daarna worden de schepenen van beide partijen aangeduid door de respectievelijke partijen en dan kunnen we echt aan de slag om een 'witboek' voor de volgende 6 jaar uit te schrijven. Op voorhand wordt het dus programma's lezen en vergelijken.

Op maandag 3 december leg ik de eed af als provincieraadslid en dan is het echt.

Mijn wereld verandert door de kracht van de overtuiging.  Maar ik ga er voor.