De campagne zit er op. Alle kaartjes en folders zijn gebust. Brieven zijn geschreven en affiches zien er al wat verkleurd uit. De gele T-shirt mag in de was en de loopschoenen naar de schoenmaker voor nieuwe zolen. De laatste dagen waren druk, druk, druk. Maar de campagne liep vlot. Er waren de enthousiaste kandidaten, de helpende handen van sympathisanten en leden. Kortom de schwung zat er in.

Nog nooit was een campagne zo positief. Vele mensen willen echt wel verandering, vooral in de manier waarop aan politiek wordt gedaan. Meer inspraak, de bevolking voor 'vol' aanzien en laten mee participeren in het beleid.

Morgen is er nog de afsluitende verkiezingsmeeting in de Elisabethzaal in Antwerpen en dan is het wachten op de uitslag op zondagnamiddag. De zenuwachtigheid slaat toe, de onzekerheid ook. Dat heeft alles te maken met de vermoeidheid na deze zware weken.

Gelukkig zijn er de vele positieve reacties en schouderklopjes van de mensen op de markten en bij huisbezoeken. Heel soms ook een deur tegen de neus of een kort en bitsig antwoord. Ook soms pittige discussies met 'andersdenkenden'.

'k Heb mijn eerste TV-debat gedaan op TV-Oost. Zelf vond ik het niet echt geslaagd, maar ik kreeg toch heel wat positieve reacties en dus... Ik hield een lezing voor de Rotaryclub van Waasmunster en ging daar met een goed gevoel naar huis.

Nu kan ik niets meer doen. Het woord isaan de kiezer. Kan hij ons project smaken? Wil hij de N-VA en de kandidaten een kans geven om het beleid van Sint-Niklaas mee te maken? Zondagavond weten we meer. Ik hoop op succes.